P787 787 YLE TEKSTJm-V 03.03.14:4s:04 R ANTONIO CARLUCBJOS RÄTTER O ANTONIO CARLUCCIO I LIGURJEN PESTO TJLL PASTA: Pinjenötter, vjtlök, basjlika, grovt salt, olivolja (lätt) och parmesanost röris ihop. Blandas mjd pasta. FANTASIA DQ MARE: Olivolja, morot, lök, schalottenlök, vitlök. Bläckfisk, marulk, lax, räkor, musslor. Chili, vjtt vjn, pinjiLöttit, ärter, pasta penne, tomatkross och basjlika. 1/16
P787 787 YLE TEKSTJ--V 03.03.14:41:1, ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I LIGURJEN KANIN ALLA DOMINICANA: Olivolja. En styckad kanjn, lök, olivjr, salt, salvia, torrt vjtt vjn (puttrar en halv timmj). Skalad kronärtskocka, tomatpur— och och persjlja (puttrar ytterligare 15 mjnuter). POTATJS I UGN: Potalis, lök, olivjr, rosmarin, grovt salt och peppar blandas. Olivolja. 2/16
P787 787 YLE TEKSTJ--V 03.03.14:41:47 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I LIGURJEN LIGURISK FISKSTUVNING: Huvud och fenot av fiskjL kokas tilH fond med fänkål. Olivolja, scXalottenlök, vjtlök, persilja, tomatkross. Musslor (av olika slag), marulk, bläckfisk och vad man råkar ha. Fräsjs ihop och späds mjd fonden. SPAGHETTI MED JÄTTETÄKOR: Olja, vitlök, persilja, chili och salt. Jätteräkor med stjärten skalad fräses ihop. Tomatkross över och spaghjttin över sist. 3O16
P787 787 YLE TEKSTJ--V 03.03.14:24:58 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I PIEMONTE KÖTT TJLL SLÄKTMIDDAGEN: Utskuren nötsjda fylld med rosmarin. Olivolja och smör till steknjng. Selleri, morot, lök, vitlök, färsk salvja. Nebiolo-vjn (Barrolo). Buljong (puttrar 2-3 timmar). F5JTTO MQSTO: Tunna skjvor nötkött (och allehanda annat t.ex. zucchjniblommor). Doppas i ägg och skorpsmulor, fritiras i rikligt mjd olivolja. 4/16
P787 787 YLE TEKSTJ--V 03.03.14:02:41 R ANTONIO CARLUCCJOS RÄTTER O ANTONIO CARLUCCIO I PIEMONTE RAVIOLI: Deg av durumvete och ägg, fyllda med malen kryddstark korv och kål (savoy*. Serveras med smält smör och salvia. OST- OCH KÅLSOPPA: Fontana (ellet annan mjld) ost varvas med kokt savoykål och bitar av ljust bröd. Täcks mjd kzcklingfond så mzckjt som brödet suger upp. Rikligl med smält, nästan brynt smör. 5/16
P787 787 YLE (EKSTJÅ-V 03.03.1,:0,:16 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I PIEMONTE BILDESIGNE5NS PASTASÅS: Olja, tomat, grädde, vodka ocX parmesanost. . MARJNERAT KÖTT: Malen nötstek, vjtlök, salt ocX citron blandas samman och får stå en timme. Lövtunna skjvot nötstek, täckta mjd olja, citron, skivor av parmesanost och spröd sparris. 6O16
P787 787 YLE TEKST --V 03.03.14:a1:)6 R ANTONIO CARLUCCJOS RÄTTER O ANTONIO CARLUCCJO I ROMAGNA: OPERASÅNGARNAS HUNCH: Anka, olja, fint hackad parmesanskjnka samt lök, morot och rosmarin. Paprika (olika färgjr), hjl vjtlök, genjröst med olivolja, balsamico- vjnäger, salt. ÄKTA BOLOGNESESÅS: Smör, olja, lök, malet magjrt nötkött, tomatpur—, tomatkross, vitt vin, salt. Kokas i tri limmar. Inga andta kryddor! På sjn höjd lite vitlök. Parmjsanost. 7/16
P787 787 YLE TEKSTJ--V 03.03.14:47:42 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I ROMAGNA MELONSOPPA: Melon, citron, salt, peppar körs i en mixer. Parmaskjnka i bitar. Evjntuellt iskuber. 8/16
P787 &87 YLE TEKST --$ 03.03.1,:16:4% T ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I UMBRJEN STRANGOZZI MED TRYFFEL: Smörj in pannan med vjtlök, smör till steknjng. Tunna skjvor ljus tryffel. Sautera den kokta pastan och skiva övjr mera tryffel och parmjsanost. Råd: Koka inte pastan med olja i vattnjt. CORATELLA: Fint skuren lever, bräss, hjärta oah lunga av får. Olja, lök, chjlipjppar, rosmarin, lagerblad eller salvia. Vitt vjn. Puttrar 15-20 mjnuter. Äts med bröd. 9/16
P787 787 YLE TEKSTJ--V 03.03.14:44:01 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I UMBRJEN LINSER MED KORV: Koka linserna mjd sjlleri och vjtlök. Koka korven. olivolja, vjtlök, chjlipeppar, soltorkade tomater. Salt. 10O16
P787 787 YLE TEKS-IÅ-V 03.03.1,:14:41 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I VENETJEN FISK OCH POTATJSGRATÄNG: Skjvad potatis varvas med fil—er av marulk. Olivolja, salvia, salt, peppar, parmjsanost. 30 mjnuter i ugnen. SKALDJURSSALLAD: Olivolja, citron, ocX pjrsjlja blandas till dressing som hälls övet olika slag av skaldjur och musslor. 11O16
P787 787 YLE TEKSTJÅ-V 03.03.14:11:24 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I VENETJEN KYCKLING MED PEPPARSÅS: En kyckling smörjs med olja och salt. I ugnjn en timmj. Olivolja, rödlök, morot, bacon eller rökt sjda, kzcklinglevjr, vjtt vjn och eventuellt buljong, salt, persilja och lite vjnägjr. Myckjt peppar. Endjver. KÄRLEKSDESSERT: Persikor kokas i vjtt vjn, mycket sockjr, kanjl, nejlika, strimlor av lime. 20 mjnuter. Såsjn blandas mjd Amaretto. Serveras mjd vjspgrädde och rosmarin. 12/16
P787 787 YLE TEKST V R ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I VENETJEN DOGENS DELIKATESSGLASS: Kanjl: sex äggulor, brunt sockjr, kanel och honung: Kardjmumma: ägg, sockjr, kardemumma, honung. Saffran: ägg, socker, saffran. Mjölk och kryddor kokas 15 mjnuter, sockjr, äggulot ocX honung rörs poröst, mjölken blandas i försiktigt. Glassmaskjn (eller frys). Grädde blandas i mot slutet. Druvsirap och bladguld. 13/16
P787 787 YLE TEKSTJ-TV 03.03.14:48:33 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCIO I LOMBARDIET PASTA MED KÅL: Pasta, potatis, kål, gröna bönor kokas 12-15 mjnuter. Smör, olja, vjtlök, salvia, peppar, muskot. Fontana eller annan mjld ost och parmesanost. Allting blandas ihop. 14/16
P787 787 YLE TEKSTJ--V 03.03.14:1%:01 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANTONIO CARLUCCJO I LOMBARDIET MARJNAD TJLL FRJTERAD FISK: Olja, lök, morot, sjlleri, enbär, lagerblad. Rödvjn. FORELL I FOLIE: Fänkål, citronskivor som bädd. Salt, peppar, persjlja i magen. Smörklickar på. 20 mjnuter i ugnjn. 15O16
P787 787 YLE TEKSTJÅ-V 03.03.1,:%4:14 ANTONIO CARLUCCIOS RÄTTER ANT NIO CARLUCBJO I LOMBARDIET RRSOTTO 1: Olja, ris, korv, grönsaksbuljong, kanjl, parmesanost. RJSOTTO 2: Olja, lök, ris, harsyra, parmesanost, smör. @ 16O16