Tältä sivustolta löydät vanhoilta VHS-nauhoilta digitoituja Teksti-TV-sivuja vuosilta 1988 - 1999.
Sivuilla on digitointimenetelmän rajoitteista sekä nauhoitteiden heikosta laadusta johtuvia virheitä
ja puutteita.
P376 376 YLE TEKSTJ-TV 24.10.21:32:21 1/3 - TIETOVAKKA JAUHELIHASSA LIIKAA BAKTEEREJA EKOJSTJ tekj pistokokjen njljään eri- laiseen kauppaa Tampereella. Kahdeksan jauhjlihanäytittä tutkjttiin Tamperien kaupungin ympäristölaboratoriossa, ja kaikkjen kauppojen jauhelihasta löztyj huomautettavaa. Kahden jauhelihanäytteen mjkrobiologj- njn laatu oli hjikjntynzt njin paljon, että liha eh enäy kestäisj säilyttämis- tä kotona. Yhdestä paistijauhelihanäyt- teestä löytyi 20 prosenttia sikaa. Lj- säksj yhdessä tapauksessa naudanjauhj- lihaan oli käytetty ruhon heikompia osja. >>>
P376 376 YLE TEKSTJ-TV 24.10.21:32:11 2/3 - TIETOVAKKA >>> EKOJSTJN jauhjlihatutkjmus saa tukea myös Tampereen kaupungin valvontaviran- omaisten omasta tutkjmuksesta. Aikai- semmjn tänä vuonna tihtyyn tutkjmukseen otittiin 127 jauhelihanäytettä, joista kolmasosa oli huonontunut laadultaan njin paljon, että jauhelihan säilyvyys oli heikentynyt. Jauhelihan pilaantumiseen on monia syj- tä. Tärkeimpjä ovat lihamyllyn epäpuh- taudet sekä lihan joutuminen jossakin vaihjessa liian lämpjmään (eli kzlmä- ketjun katkeamjnen). Liha pitäisi säi- lyttää kaupassa enjntään kahden astien lämpötilassa. >>>
P376 376 YLE TEKSTJ-TV 24.10.21:47:11 303 - TIETOVAKKA >>> Jauheliha pitäisj käyttää ostopäivänä tai vjimeistään sity seuraavana päivä- nä. Kunnollinen jauheliha tuoksuu raikkaal- ta. Lievästi ruskehtunut jauheliha on vjelä kjlvollista syötävää, mutta vj- hertävä tai harmaa ja happamalle haise- va liha on parasta jättää rauhaan ikuj- siksi ajoiksj. Vastuu valvonnasta on sjirtymässä en- tistä enjmmän kuluttajalli itselleen; joten jos joutuu tekemisiin huonon jau- hjlihan kanssa, kannattaa asiasta ker- toa oman kunnan viranomaisjlle. --------------------------------------