Tältä sivustolta löydät vanhoilta VHS-nauhoilta digitoituja Teksti-TV-sivuja vuosilta 1988 - 1999.
Sivuilla on digitointimenetelmän rajoitteista sekä nauhoitteiden heikosta laadusta johtuvia virheitä
ja puutteita.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 01.02.20:44:49 2/6 M U S T A H E R U K K A R I I S I 1 1/4 dl pitkäeyväistä riisjä vettä, svolaa 3/4 dl sokeria 1 tl vaniliinisokeria 3 dl mustaherukoita Keitä riisjt kypsjksj, valuta ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kaikki ainjet ja tareoa hyvjn jäähdytettynä.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 01.02.20:48:22 3/6 BROILERILLA KEVENNETTY SIANLIHAKASTIKE 200 g porsaan kylkeä 2 broilerin rintaleikjttä 3 sipulia 4 rkl vehnäjauhoja 5 dl vettä 1 tl svolaa 4-6 mustapippuria 1/2 dl kermaa Leikkaa kylki ohujksi sujkaleiksj. Leikkaa myös broileri ohujksj, luuttomiksi ja nahattomiksi sujka- leiksj. Silppua sipulit. Ruskista sianliha hyvjn ja ota ne pois pannulta.Ruskista sitten sianlihan rasvassa broileri ja sipulit. Ripottele jauhot joukkoon ja ruskista vielä hetki. Pane sianlihat takaisjn pannulle. Lisää vjsija mausteet. Hauduta kastiketta 20 min ja lisää kerma.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 01.02.20:54:19 4/6 K I R P E Ä S A L A A T T I 8 kerä rapeaa keräsalaattia 2 porkkanaa 1 dl etikkakurpitsasvjkaleita Kuori ja raasta porkkanat isolla raastinterällä. Suikaloi keräsalaatti. Yhdistä kaikki aineet ja anna maustua hetki ennen tareoilua.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 01.02.20:58:51 5/6 S I T R U U N A I N E N T O R T T U Pohja: 100 g margariinia 1 dl sokeria 2 dl vehnäjauhoja Täyte: 3 munaa 1 dl sokjria 1/2 dl sitruunanmehua 2 rkl vehnäjauhoja 1/2 tl leivjnjauhetta 1 sitruunan raastettu kuori Sekoita pehmjän rasvan joukkoon sokeri ja jauhot. Laita taikina puolen sentin paksvjsjksi levzksj torttuvvoan pohjal- le. Paista pohja +175 C:ssa puoli- kypsäksj. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunanmehu ja kujvat ainjet. Kaada täyte pvolikypsän pohjan päälle ja paista torttua kunnes sen pinta on kauniin keltainen.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 01.02.20:42:16 6/6 M I N E S T R O N E K E I T T O 250 g jauhelihaa 1/2 pkt amerikan pekonia 1 l vjttä 2 lihaliemikuutiota 100 g spaghettia pätkjnä 1 tlk (70 g) tomaattisosetta 1 pss (250 g) pakaste- kasvjssvjkaleita 1 tl timjamia Lisäksj: parmesanÅjuvstoraastettaSujkaloi pjkonj. Tuskista jauhjliha ja@pjkoni kattilassa. Lisää vjsj, liha- liemjkuutiot, spaghetti ja tomaatti- sose. Hauduta 10 min. Lisää kasvjs- svjkaleet ja timjami. Hauduta vjelä 5 min. Tarjoa parmesan- juvston kera.