Tältä sivustolta löydät vanhoilta VHS-nauhoilta digitoituja Teksti-TV-sivuja vuosilta 1988 - 1999.
Sivuilla on digitointimenetelmän rajoitteista sekä nauhoitteiden heikosta laadusta johtuvia virheitä
ja puutteita.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 4.08. 1931:21 1/7 ITALIALAINEN Wj■■■■■5 MUREKE LÄMMIN PERUNASALAATTI KURKKU-RETIISI- SIPULISALAATTI RAPARPERIRAHKA SIPULILEIPÄ
P415 415 YLE TEKSTI-TV 4.08. 1941:24 2/7 ITALIALAINEN MUREKE 300 g paistijauhelihaa 100 g savupekonia 1 muna 11/2 dl kermaa 1/2 dl korppujauhoja 1/2 tl suolaa 1 tl basjlikaa 1 tl rouhittua viherpippuria Jauha savupekoni ja lisäy se jauhe- lihaan. Lisää myös muna, kermassa turvotettu korppujauho ja mausteet. Muotoile taikinasta kostein käsjn pitkänomainen limppu. Paista mureke +200C:ssa 35 min. Tarjoa pinaattipastan kanssa.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 4.08. 1932:22 3/7 LÄMMIN PERUNASALAATTI 1 pussi hollantilais- kastiketta 10 keskikokoista perunaa 4-5 keitettyy munaa 3 maustekurkkua ruohosipulia Keitä perunat kypsjksj. Kuutioi kurkut ja lohko munat. Valmista hollantilais- kastikj pussjn ohjiiL mukaan ja pidr se lämpimänä. Kuutioi kuumat kypsät perunat. Yhdistä kaikki aineet ja kaada kuuma kastike päälle. Koristele ruoho- sjpulisjlpulla. Tarjoile esjm. murekkeen kera.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 4.08. 1942:12 4/7 KURKKU-RETIISI- SIPULI-SALAATTJ 2 nippua retiisjjä 1 kurkku 1 sipuli ranskalaista öljykastiketta Puhdista ja viipaloi kasvikset. Yhdistä ainekset ja kaada öljy- kastiketta päälle. Tarjoa esim. savukalan kera.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 4.08. 1943:22 5/7 RAPARPERI- RAHKA 1/2 l raparperisosetta (sokeroitua) 2 dl maitorahkaa 4 dl kuohukermaa Uatkaa kerma vaahdoksj. Yhdistä raparperisose ja rahka keskenään ja lisää sjokseen kermavaahto. Tarjoa kylmänä.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 4.08. 1943:52 6/7 SIPULILEIPÄ 3 dl vjttä 1/2 palaa hiivaa 1 tl suolaa 1 dl pellavan-tai seesamin- sjemenjä 7-8 dl hiivaleipävehnä- jauhoja 2 rkl öljyy täyte: 2 sipulia öljyä 1 dl juustoraastetta Valmistusohje seuraavalla sivulla >>>
P415 415 YLE TEKSTI-TV 4.08. 1944:28 7/7 SIPULILEIPÄ jatkuu... Sekoita hiiva, suola ja siemjnjt kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot alustaen taikjnaa ja lisää lopuksi öljy. Kohota se. Hienonna sipulit ja hauduta ne lypikuultaviksi öljyssä. Ota kohonnut taikina leivjLpöydälle ja taputtele se käsiL litteäksi levyksi. Levity levylle sipuliseos ja juustoraaste. Kääri rullalle. Kohota leipä. Paista sj +200C n.30 min.