Tältä sivustolta löydät vanhoilta VHS-nauhoilta digitoituja Teksti-TV-sivuja vuosilta 1988 - 1999.
Sivuilla on digitointimenetelmän rajoitteista sekä nauhoitteiden heikosta laadusta johtuvia virheitä
ja puutteita.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1921:40 1/6 JAUHELIHA- KASVISPATA MAANANTAIN MAKKARASALAATTI KURKKUSALAATTI PUOLUKKA- RUISJAUHOVAAHTO RUSINAISET VUOKALEIVÄT
P415 415 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1922:17 2/6 JAUHELIHA- KASVISPATA 0,5 kg valkokaalia 1 sipuli 6 pjtunaa 3 porkkanaa 3-4 dl lihalientä 350 g jauhelihaa 1/4 tl valkopippuria 1/2 tl meiramia Sui)aloi kaali, kuori ja lohko sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Mittaa lihaliemi pataan ja kuumenna se. Lisää kaikki aineet pataan ja mausta. Hauduta miidolHa lämmöllä L. "0 min. eli kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1922:45 3/6 MAANANTAIN MAKKARASALAATTI 2 dl makkarakuutioita 2 dl keitettyä makaronia 6 (raakana 1,5 dl) 1/2 purjoa sujkaleina 2 maustekurkkua kuutioina 3 tomaatia lohkoina Kastike: 1 tlk kermaviiliä 2 rkl sinappia 1 tl sokeria 1/3 tl suolaa ripaus mustapippuria Sekoita salaatinainekset ja kaada keskenään sekoitetut kastikeainekset salaatin joukkoon.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1910:15 4/6 KURKKUSALAATTI 1 tuore kurkku 1 sjpuli 3 tl kuivattua ruohosipulia 1,5 tl sokeria 1/2 tl suolaa Kastike: 1 tl) kermaviiliy 1/2 rkl öljyä ripaus sokeria ti suolaa 1 valkosjpuliL kynsj Suikaloi kurkku ja raasta sjpuli. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua hetki. Valmista salaatin kastike sekoitta- malla kermaviiliiL öljy, sokeri, suola ja murskattu valkosipulin kynsi. Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1910:48 5/6 PUOLUKKA- RUISJAUHOVAAHTO 2 dl vetty 1 dl ruisjauhoja 2,5 dl puolukkasurvosta 1 dl sokeria Kiehauta vesi ja lisäy siihen ruisjauhot vatkaten. Nosta kattila liedeltä. Lisäy puolukkasurvos ja sokeri. Jäähdytä seosta hieman ja vatkaa seos syhkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksj. Tarjoa kylmänä.
P415 415 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1911:10 6/6 RUSINAISET VUOKALEIVÄT 450 g grahamjauhoja 175 g vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 0,5-1 dl rusinoita 3,5 dl maitoa + kermaviiliy 25 g hiivaa Lämmitä maito-kermaviiliseos käden- lämp<iseksi ja lisäy hiiva. Alusta muut aineet nesteesein. Jaa taikiLa kahtia ja muotoile pitkänomaiseksi ja aseta voideltuun leipävuokaan. Kohota kaksinkertaiseksi. Paista 175 asteessa lähes tunti eli kunnes ne ovat kypsiä. Kumoa vuoista läIpiminz ja jäähdytä.