Tältä sivustolta löydät vanhoilta VHS-nauhoilta digitoituja Teksti-TV-sivuja vuosilta 1988 - 1999.
Sivuilla on digitointimenetelmän rajoitteista sekä nauhoitteiden heikosta laadusta johtuvia virheitä
ja puutteita.
P335 335 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1916:48 VESCA - KESÄN MAKU W W 2. OSASSA ANNETUT TOMAATTIRUOKA- OHJEET OVAT ESILLÄ 15.5. SAAKKA. OHJELMAN 3. OSA ESITETÄÄN 22.5.
P335 335 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1923:42 TOMAATTIPIIRAS Pohja: Vaahdota voi ja -125 g voita lisää munat. tai margariinia Sekoita jauhot ja -3 dl vehnäjauhoja leivjnjauhe ja -1 - 2 munaa lisää taikinaan. -1 tl leivin- Voitele ja jauhetta korppujauhota irtopohjavuoka. Täyte: Levity taikina -2 prk kermaviiliä pohjalle ja tai creme fraichea reunoille. Paista -1 rkl hunajaa purjo renkaina ja -1 purjo jäyhdytä. Kuutioi -4 isoa tomaattia tomaatti. Sekoita -2 tl suolaa ja levity täyte. -3 tl tuoretta Paista noiL tunti basilikaa 180 asteessa.
P335 335 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1917:57 TOMAATTJKIMARA Valitse kutakin ruokailijaa kohden kaunis tomaatti. Viipaloi sj niin, etty viipaleet jäävät kiinni pohjasta. Laita viipaleidjL väliiL esim. juustosiivuja, salaattia, kurkkua, ohuita sipuli- renkaita, kurkkua tai sienisalaattia. Tarjoa alkuruokana tai välipalana patongin tai paahtoleivän kera.
P335 335 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1924:13 LÄMMIN TOMAATTISALAATTI (neljälle) -salaatinlehtiä -öljyä -pieni kukkakaalin -1 dl kermaa kerä -1 dl valkovjinjä -tölkki raejuustoa -tuoretta kirveliy -valkosjpuliL kynsj -yrttisuolaa -4 tomaattia Kuutioi tomaatit ja lohko kukkakaali. Kuumenna oliiviöljy ja hienonnettu valkosipuli pannussa. Lisäy kukkakaali ja käänteli hetkjn. Lisää tomaatti- kuutiot ja anna lämmetä. Keity erh pannulla kerma ja valkoviini. Lisää kirveli ja yrttisuola. Aseta salaatin- lehdet ja raejuusto lautasille kauniis- ti. Kaada keskelle kukkakaali-tomaatti- seos, päälli kokoonkeitetty kastike. Tarjoa heth patongi& tah sä,p=län kera.
P335 335 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1921:48 KIRJOLOHI- LETIT (neljälle) Kirjolohi (kaksi valmista filettä) sjpuli, 1/2 sitruunaa kalalienty (valkoviiniä), suolaa, sirtuuna- tai valkopippuria Leikkaa filiet puoliksj sekz pituus- etty leveyssuunnassa. Leikkaa suikaleet vielä kolmeeL osaan pituussuunnassa niin, etty ne jäävät toisesta päästään kiinni. Letitä pitkon tapaan. Nostele uuni- tai mikrovuokaan kiinni toisjinsa. Kaada päälli kalalieLts (Ua valkoviiniä), lohkottu sipuli ja sitruuna. Rjpottele päälli suolaa ja pippuria. Peity foliolla ja kypsennä.
P335 335 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1922:14 PUNAHERUKKAKASTIKE 1 l pakastettuja punaherukoita sokeria, hunajaa ripaus cayennepippuria siideriä (tai valkoviiniä) Puserra marjat siivilän lypi tai murskaa teho- sekoittimessa soseeksi. Mausta ja vatkaa siideri joukkoon. Tarjoa kurkkuhyytelön tai juuston kera.
P335 335 YLE TEKSTI-TV 12.05. 1922:23 ANANASKIRSIKSAVOHVELIT -6 dl maitoa -1 tl leivinjauhetta -2 dl kermaa -6 dl vehnäjauhoja -1 tl suolaa -1 1/2 dl sokeria -3 keltuaista -1 dl vichyvettä -3 valkuaista (-1 dl voisulaa) Sekoita vehnäjauhot maitoon, lisäy kerma, suola, sokeri, keltuaiset ja lopuksj leivinjauhe. Anna turvota. Vaahdota valkuaiset. Lisäy vaahto ja vichyvesi taikinaan. Voitele vohvelirauta voilla. Kaada taikinaa pannulle. Pudotteli päälli ananaskirsikkaviipaleita. Paista kauniin ruskeaksi. Voit paistaa ohukaisiksikin. Tarjoa punaherukkakastikkeiL kera.